امام خمینی رهبر انقلاب اسلامی ایران روز جمعه آخر ماه رمضان را به عنوان روز قدس نامیدند تا همبستگی مسلمانان و آزادگان جهان و دفاع آنان از آرمان فلسطین به عنوان یک موضوع واقعی و همیشگی باقی بماند.این حرکت انسانی امروز به یک پویش فزاینده منطقه ای و بین المللی تبدیل شده است.
با وجود آنکه سازمانهای بین المللی رژیم اسرائیل را به خاطر اشغال سرزمین فلسطین محکوم کرده و خواستار رفع اشغال و بازگشت آوارگان شدهاند، اما اسرائیل با حمایت گسترده آمریکا، مصوبات بین المللی را نادیده میگیرد و به توسعه اشغالگری و پایمال کردن حقوق فلسطینیها ادامه میدهد. سیاست های ظالمانه و غیرانسانی اسرائیل علت العلل همه تنش ها، ناامنی ها، بحران ها و شکل گیری نفرت و تروریسم در منطقه بوده اند.
قطعنامههای ۲۴۲ و ۳۳۸ و ۲۳۳۴ (۲۰۱۶) شورای امنیت بر رفع اشغال از سرزمین فلسطین و عدم تغییر در آثار و اماکن مذهبی بیت المقدس تاکید دارد. مصوبات متعدد اتحادیه اروپا و سازمان همکاریهای اسلامی و مجمع عمومی سازمان ملل نیز بر همین موضوع تاکید دارد.
از این رو شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی آمریکا که در ۶ دسامبر ۲۰۱۷ صورت گرفت و انتقال سفارت به این شهر، که در ۱۴ می ۲۰۱۸ انجام شد، برخلاف مصوبات و قوانین بین المللی است.این اقدام تحریک آمیز آمریکا موجب افزایش خشونتها و خونریزی شده است و مجمع عمومی سازمان ملل در دسامبر ۲۰۱۸ با تصمیم رئیس جمهوری آمریکا با اکثریت آرا مخالفت کرد.
اقدام آمریکا علاوه بر اینکه خلاف حقوق بین الملل و مصوبات سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی است، موجب گستاخی بیشتر رژیم اسرائیل و استفاده گسترده این رژیم از خشونت و نادیده گرفتن حقوق اولیه و مسلم فلسطینیان گردیده است.
تداوم روند شهرک سازی برخلاف قوانین و خواست بین المللی به خصوص قطعنامه ۲۳۳۴ (۲۳ دسامبر ۲۰۱۶) مبنی بر توقف شهرک سازی در اراضی فلسطین است که متاسفانه همچنان ادامه دارد.
یکی از نمادهای تبعیض آمیز دیگر در خصوص فلسطین ها در دورانی که غرب احترام به حقوق بشر را نماد بارز به اصطلاح دمکراسی خود می داند، قانون دولت _ ملت یهود است که قانونی تبعیض آمیز، نژادپرستانه و یک آپارتاید واقعی است. در این قانون شهروندان به یهودی و غیر یهودی درجه بندی میشوند. بر اساس این قانون اسرائیل سرزمین تاریخی یهودیان است و فلسطینیها شهروند درجه ۲ محسوب میشوند و افکار عمومی جهانی نمیتواند نسبت به این موضوع بی تفاوت بماند.
حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین مانند همه ملتهای دیگر و حق بازگشت آوارگان هرگز نمیتواند و نباید هر مقدار هم که زمان بگذرد، انکار و یا فراموش شود. دنیا نمیتواند این موضوع مهم را فراموش کند
طرح معامله قرن که ایالات متحده آمریکا حامی اصلی آن می باشد، مغایر ارزش ها و هنجارهای پذیرفته شده دموکراتیک و مصوبات سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی است. در این طرح قرار است موضوعات مهمی از جمله مساله بازگشت آوارگان از دستورکار کنار گذاشته شود، چنین طرحی نه عادلانه و نه اخلاقی است و فراتر از آن از نظر سیاسی نیز مردود و محکوم به شکست است.
موضوع فلسطین مسئولیت همه جامعه بین المللی است، برای سالهای متمادی اقدامی جدی برای حل و فصل آن صورت نپذیرفته است. این مسئولیتی است که متوجه همه ما آزادمردان و آزاداندیشان جهان می باشد تا نشان دهندکه فلسطین تنها نیست.
اگر خواهان صلح، عدالت،ثبات و امنیت در منطقه و جهان هستیم نه تنها باید حقوق مشروع و طبیعی فلسطینیان را کاملا به رسمیت بشناسیم، بلکه همه آنها را محقق سازیم.
آن روز خواهد آمد.